Доставка и монтаж на водно подово отопление

Какво е водно подово отопление?

Водното подово отопление е една от най-ефективните технологии за отопление на дома. То работи на принципа на радиаторите, но вместо да загрява въздуха, топли пода. Топлоносителят може да се загрява, чрез котел или термопомпа. Загрятата вода циркулира в тръбните серпентини в пода.

Топлината от водата се предава на пода, който от своя страна започва да отдава топлина на въздуха в помещението. Плюсовете на водното подово отопление включват равномерното разпределяне на топлината, добър комфорт за краката, продължително задържане на топлината в дома и по-ниски енергийни разходи. 

доставка и монтаж на водно подово отопление

Как работи водното подово отопление?

Водното подово отопление е система за отопление на помещения, която използва топла вода за да нагрее пода на стаите. Системата се състои от тръби, намиращи се под пода, в които тече гореща вода. 
Въздухът в стаята бавно се нагрява от топлината, която се излъчва от нагретия под. Топлината се разпространява равномерно в стаята, като не предизвиква движение на въздуха, което може да бъде полезно за хората, страдащи от различни алергии и други дихателни затруднения. 

Предимствата на водното подово отопление

 1. Равномерно и ефективно отопление на цялата стая: Водното подово отопление създава равномерно и ефективно подово топлинно излъчване. Това означава, че топлината се разпространява равномерно в стаята и не се натрупва на определени места, като например близо до радиаторите.
2. Икономия на енергия: Подовото отопление работи при по-ниски температури в сравнение с традиционните отоплителни системи. Това означава, че се изисква по-малко енергия, за да се поддържа желаната температура. Освен това, когато изучите подробно технологията на тази система, ще видите, че тя не изисква такава интензивна поддръжка като други системи, което спестява енергия.
3. По-чист въздух: Водното подово отопление не използва въздух за циркулацията на топлината, като което става при други типове отоплителни системи. Това означава, че не се появяват прах и други алергени във въздуха, което го прави по-подходящ за хора, страдащи от астма и други дихателни заболявания.
4. Комфорт: Най-забележителното предимство на водното подово отопление е, че са топлината се излъчва от пода нагоре. Това създава усещането за комфорт и по-високо качество на живот.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящата система за водно подово отопление, нашите професионалисти ще ви консултират с удоволствие и ще ви предложат най-доброто решение, което да отговаря на вашите нужди и бюджетни изисквания.
За да се свържете с нас и да започнете процеса на доставка и монтаж на водно подово отопление, моля, не се колебайте да ни пишете на:

email: office@komfortendom.com

тел: 0877715915